Lär dig golvläggning!

Hej där!

I det här inlägget kommer jag att gå igenom grunderna i golvläggning, så att du kan komma igång med ditt eget golvprojekt!

Det första du behöver göra är att mäta upp ytan som du ska lägga golv på. Detta gör du enklast med hjälp av ett måttband och en penna. Rita sedan en ritning av ytan, så att du kan se hur mycket material du behöver.

När du har mätt upp ytan är det dags att välja material. Om du ska lägga ett nytt golv i ett rum som redan har ett golvete innebär

Börja med att mäta rummet där du vill lägga golvet. Detta hjälper dig att bestämma hur mycket golvplattor eller -trallar du behöver. Snälla mäta noga och rita upp en exakt skiss på ditt rum – detta kommer att underlätta arbetet senare.

Nästa steg är att förbereda underlaget. Detta innebär att rengöra golvet så att det är fritt från smuts och damm, och fixa eventuella ojämnheter. Om du lägger golvplattor, behöver du också lägga en primer för att säkerställa att plattorna sitter fast ordentligt.

Nu är det dags för golvläggning! Börja med de stora bitarna och arbeta dig sedan ner mot skarvarna. Använd en spatel eller en gummihammare för att trycka fast alla bitar ordentligt, och kolla alltid att du har rätt passform innan du limmar eller fogar ihop något.

Fortsätt arbetet tills hela golvet är klart, och njut sedan av ditt nya golv! Det här är bara en grundläggande guide – det finns massor av olika sätt att lägga ett golv, så experimentera och hitta det som passar dig bäst. Jag kommer att fortsätta att skriva om golvläggning även i nästa inlägg. Då kommer jag gå mer på djupet. Det är ett inlägg för er som känner att det jag skrev här inte var tillräckligt.

Jens i Husqvarna