Köksrenovering på en vecka

Jag har nu gjort klart min köksrenovering på under en vecka och jag är så himla nöjd med resultatet. Hur jag har gått tillväga för att renovera mitt kök på endast en vecka kommer jag att berätta för er här i detalj. Jag börjar med att säga att det inte gick exakt en vecka för mig, utan det tog mig totalt 10 dagar från start till slut. Detta inkluderar allt från handlare, leverantörer och hantverkare. Det tar givetvis lite längre tid om man väljer att göra allt på egen hand, men detta var inte min plan. Jag har aldrig renoverat på egen hand förut och det känns inte som något jag vill göra nu. Jag anlitar alltid hantverkare och leverantörer när jag renoverar och bygger i mitt hus.

Det första steget i min köksrenovering var att bestämma mig för exakt vad jag ville ha för resultat. Detta är A och O i alla typer av renovering, man måste veta exakt vad man vill uppnå innan man börjar. När man vet detta kan man planera sin budget och också boka in de olika hantverkare och leverantörer. Jag hade klart för mig redan från början att jag ville ha ett modernt och stilrent kök med vitmålade skåpsluckor, gråa väggar och gula detaljer. Jag har alltid gillat den där fransk-inspirerade stilen på kök och det är något jag verkligen vill uppnå i mitt kök.

När min budget var klar och jag hade bokat in alla hantverkare och leverantörer så kunde jag börja med renoveringen. Jag började med att ta bort allt som inte skulle vara kvar i mitt nya kök. Det tog mig ungefär en dag att ta bort alla gamla skåp och luckor, hänglås, handtag och andra detaljer. Jag tog även bort alla gammalt köksutrustning som jag inte längre används.

Pierre i Stenungsund