En vanlig dag som snickare

Klockan 6 ringer klockan hemma i radhuset i Åkersberga och dags för ännu en dag på jobbet. Erik, snickare, tar sig ur den varma sängen och kliver in i duschen, sedan frukost och tjugo minuters bilfärd in till jobbet. Det är måndag morgon och jobbet väntar.

Erik bor med sin familj i ett radhus i Åkersberga. Han är gift och har två barn, en flicka på tre år och en pojke på fem. Erik arbetar som snickare och har gjort det i cirka 15 år. Han är utbildad hantverkare och har alltid haft ett intresse för trä och byggande.

Arbetsdagen börjar med en kort genomgång av dagens arbete med chefen. Sedan är det dags att sätta igång. Erik börjar med att mäta upp och kapa lite virke till ett skåp som ska byggas. Han tar sig sedan vidare till nästa jobb, en trappa som ska renoveras. Arbetet går smidigt och efter lunch är trappan klar. Erik får nu en liten paus innan han ska fortsätta med nästa jobb.

Erik har alltid gillat sitt jobb, det var en av anledningarna till att han blev snickare. Han tycker om att arbeta med händerna och se resultatet av sitt arbete. Oftast är jobbet ganska lugnt och roligt, men ibland kan det bli lite stressigt när man har mycket att göra.

Jobbet tar slut klockan 16. Erik kör hem till familjen och hälsar på barnen. Därefter är det middagstid och sedan är det dags för lite fritidsaktiviteter. Kvällen avslutas med ett glas vin framför tv:n innan det är dags att gå och lägga sig.

Erik har en vanlig dag som snickare, men han tycker om det. Han trivs med sitt jobb och sin familj och har aldrig tröttnat på de vardagliga rutinerna. Det är det som gör livet för en snickare, en vanlig dag som denna!