Det här med golvläggning

Idag ska vi kika vidare på det här med golvläggning, och titta på några av de olika faktorerna som du behöver beakta när du väljer golv. Golvläggning är ett stort arbete, och det finns en massa saker att tänka på. Här är några av de viktigaste aspekterna:

– Vilken typ av golv passar bäst i ditt hem? Trägolv, laminatgolv, korkgolv eller kanske mattor? Det finns många olika typer av golv, och det är viktigt att du väljer ett som passar ditt hem.

– Vilken typ av underlag har du? Är det betong, trä, vinyl eller kanske spånplattor? Alla olika typer av underlag kräver olika sorters golv, så det är viktigt att du vet vilket du har innan du börjar.

– Hur mycket trafik kommer ditt golv att få? Ska det vara ett golv som tål klackar när goda vänner kommer hem för mat, dryck och dans? Nu ska du tänka efter vad det är för smak du har! Det är viktigt att du får ett utseende på golvet som du trivs med för du ska ju ha ditt golv i många år och se det dagligen. Om du har husdjur kanske du inte ska välja en ekparkett utan ett golv som tål hundens klor utan att repa. Eller så väljer du ett billigare golv, då behöver du inte få panik när reporna kommer, eftersom du inte betalade så mycket kan du lägga ett nytt golv om ett par år igen.

– Var ska golvläggaren lägga golvet? Har du en trappa med olika vinklar? Det blir dyrare ju svårare det är. Men det finns ingen anledning att vara orolig, det är bara att prata med golvläggaren. Han eller hon har löst svårare problem.

– Hur många rum behöver golvläggning? Tänk igenom detta, sedan är det bara att köra på!

Kaj i Huddinge