Byta elcentral

Du kanske har en gammal elcentral (proppskåp) och tycker att det är dags att byta ut den mot en ny. Det är någonting som man oftast gör när man samtidigt byter ut elen i bostaden eller företaget, när man till exempel genomför en renovering är det smart att samtidigt passa på att dra jordad el överallt. När man gör det tar man samtidigt och byter elcentral och har då chansen att få en elcentral med mer funktioner och bättre säkerhet. En nyare modell är ofta utrustad med effektivare säkringar och kablar som tål högre strömstyrka, det gör den mer robust och mindre benägen att gå sönder.

En ny elcentral är också ofta lite smartare än en gammal, förutom de bättre säkringarna innehåller de flesta nya modeller även en jordfelsbrytare. En jordfelsbrytare är en säkerhetsdetalj som gör att strömmen stängs av omedelbart om det finns minsta risk för en kortslutning eller liknande, på så vis undviker man brandrisker. Det minskar även brandrisken och risk för kortslutningar och ska man byta sitt proppskåp så är det en elektriker man tar hjälp av och jag kommer att länka er till en som finns här i Jönköping och som jag har vänt mig till och känner mig nöjd med.

En ny elcentral innehåller alltså flera fördelar och är ett bra sätt att förbättra sin bostadsstandard, det går ofta snabbt och smidigt att byta den ut och som sagt finns det massor av olika modeller med olika funktioner. Titta runt lite på nätet och kolla vilken som passar just dig och ditt hus. Eller ännu bättre, ta och hör av dig till någon elektriker, det är dem som är proffs när det kommer till detta och kan svara på alla dina frågor. Jag kan också svara på era frågor men då får ni skicka mejl!